Drs. Tom F. van Buitenen MM

samen kansen creëren

scroll down

Webdesign

Een effectieve website is vandaag de dag een cruciaal onderdeel van een geïntegreerde communicatie strategie. Het InternetAtelier biedt turnkey online marketing. U wordt in alle activiteiten begeleid door een marketing professional zodat u zich bezig kan houden met uw eigen professie.

Natuurlijk heeft het InternetAtelier ook een eigen website.

Online marketing

Op dit moment zijn er ruim 5,8 Miljoen Nederlandse domeinnamen geregistreerd. Een website hebben betekent dus niet meer automatisch dat u (veel) bezoekers op uw website krijgt, laat staan dat de website bijdraagt aan het realiseren van uw strategische doelstellingen.

Meer informatie over het krijgen van meer bezoekers op uw website, extra klanten en omzet door de inzet van online Marketing.

 

Consultancy

Ik kan uw organisatie begeleiden in alle aspecten van het internet, zoals bijvoorbeeld:

 • Interim management van uw online afdeling
 • Strategie bepaling en/of implementatie
 • Onderzoek
 • Channel management
 • Social media

Maak nu een afspraak voor internetadvies via de online agenda van Tom van Buitenen.

Tom F. van Buitenen

TomFvanBuitenenIk ben een marketing generalist en heb mij gespecialiseerd in het op de markt zetten van nieuwe concepten, producten en diensten en bedrijven. Als ondernemende people manager met een sterke klantoriëntatie excelleer ik in multidisciplinaire omgevingen waarbij ik mijn creativiteit en marketing kennis kan inzetten.

Mijn kracht ligt in het snel doorzien van complexe situaties, deze te vertalen naar kansen en collega's te enthousiastmeren om te helpen in de uitvoering. Zowel sterk in marketing- strategie als in de vertaling van strategie naar operatie. Hiernaast gedreven in het creëren van een verdedigbaar concurrentieel voordeel.

Ik ben in 1987 afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ik mij gespecialiseerd heb in marketing. Tijdens mijn studie heb ik aan de Michigan State University (Michigan, USA) marketing colleges op MBA-niveau gevolgd. In 1999 heb ik de titel van Master of Marketing gehaald aan de TIAS Business School.

Tijdens mijn studie ben ik een Marketing Advies Bureau gestart om mijn advieswerkzaamheden onder te brengen en gaf ik NIMA-cursussen voor het Instituut voor Bedrijfswetenschappen.

Na mijn afstuderen heb ik verschillende marketing- en managementfuncties bekleed in de karton- en telecomindustrie. Als marketeer pur sang heb ik aan de wieg gestaan van succesvolle introducties van producten en diensten, zoals Hi van KPN Telecom, Libertel iZi en Vodafone Live! . Hiernaast heb ik ruime ervaring in het stimuleren van het gebruik en daarmee de winstgevendheid van diensten, zoals bijvoorbeeld SMS in Nederland.

Ik heb ruime leidinggevende ervaring bij verschillende bedrijven in zowel lijn- als in staffuncties op het gebied van productmanagement, marketingmanagement, procesmanagement, projectmanagement en algemeen management.

In 2002 heb ik samen met mijn partner Beeldend Kunstenaar Yvette de Vries het OpenAtelier geïnitieerd. Uit dit initiatief zijn inmiddels naast het OpenAtelier met kunst van Yvette de Vries en het MarketingAtelier de volgende activiteiten ontstaan: het InternetAtelier, het PopupAtelier, het OpenKinderAtelier, de Kunstjuf, het VerhuurAtelier, het FotografieAtelier en "Pet D'Yvette".

Als voorzitter van Stichting De Kunstkaravaan, Stichting Kreatief en de activiteitencie van de Omnivereniging heb ik mijn kennis en kunde ingezet voor maatschappelijk relevante projecten.

Ik ben lid van de MarketingCirkel Limburg, een vereniging van marketingprofessionals met als doel om een functionele bijdrage te leveren in het stimuleren van het marketing denken en doen in Limburg.

TioTot augustus 2016 was ik partime als lector verbonden aan Tio, waar ik mijn kennis en ervaring deelde met HBO studenten.  

Fontys

Vanaf Augustus 2016 ben ik als docent Marketing en ondernemerscoach verbonden aan Fontys.

Strategie

Het MarketingAtelier van Tom van Buitenen heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijfsstrategieën en biedt u aan om samen kansen te creëren door een doorwrochte strategie uit te werken.

 • Wat biedt u aan op de markt (innovatie)?
 • Welke businessmodel kiest u?
 • Hoe creëert u een verdedigbaar concurrentiel voordeel?
 • ....

Coaching

Niet binnen elk bedrijf is de aanwezigheid van professionele marketingkennis vanzelfsprekend. In het MKB is het niet ongebruikelijk dat de eigenaar/directeur vanuit zijn ondernemersschap de marketing taken in zijn portefeuille heeft. Tom van Buitenen biedt twee maatwerk marketing coachingstrajecten aan:

 1. Executive Marketing Coaching, met aandacht voor (marketing) strategie en ad-hoc problematiek
 2. Coaching voor startende bedrijven

Contact

Op zoek naar gedegen marketing- of internetadvies?
Neem dan snel contact op om een vrijblijvende kennismakingsafspraak te maken, of plan zelf gelijk online een afspraak:

Drs. Tom van Buitenen MM
Holterweg 4
6436 CM Amstenrade (Limburg)
Telefoon: 06 54 67 0923
Tom@MarketingAtelier.nl

Back to Top